Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Σκάρος Γιαχνί

Μια συνταγή την οποία έχω δοκιμάσει και είναι απλά φοβερή!!!
Μη κολλήσετε με το ψάρι... Δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε σκάρος. Δοκιμάστε την και με άλλα ψάρια και μη φοβηθείτε το ξύδι!!!. Θα ξετρελαθείτε σίγουρα !!!!

ΥΛΙΚΑ

4 Σκάροι (1κιλό & 250γρ)
2 ψιλοκομμένες Ντομάτες
700γρ Κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας Ντοματοπελτέ
½ ματσάκι Μαϊντανό
½ ματσάκι Σέλινο
4 σκελίδες Σκόρδο
1 κουτ. σούπας Ξύδι ανά ψάρι
200γρ Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και ξεκινάμε με το σοτάρισμα του κρεμμυδιού. Μαζί ρίχνουμε για να τσιγαριστούν και τις σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε μικρά κομματάκια. Περιμένουμε να κάψει καλά το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν (αρκούν συνήθως 5 λεπτά). Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία, κλείνουμε απλώς το καπάκι της κατσαρόλας.
Μετά, ρίχνουμε 2 μεγάλες ντομάτες, τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, και ακολουθούν τα αρωματικά χόρτα: ψιλοκομμένος μαϊντανός και σέλινο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
Παράλληλα, αραιώνουμε 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ μέσα σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ξύδι (αντιστοιχεί μία σε κάθε ψάρι) και αλατοπιπερώνουμε.
Για να αραιώσει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμύδια. Παρακολουθούμε τακτικά το φαγητό, ανακατεύοντας ή αραιώνοντας με λίγο επιπλέον νερό, αν χρειαστεί. Γενικώς, δεν θέλουμε η σάλτσα μας να γίνει πηχτή.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν βράσει καλά, βάζουμε τα ψάρια μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Χρειάζονται, συνήθως, μόνο 5 – 10 λεπτά για να είναι πανέτοιμα για φάγωμα και – το κυριότερο – νοστιμότατα, αχνιστά και γαχνιστά!

Τη συνταγή την έχω δει στο http://www.mamakouzina.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια: